Виробництво солоної риби в Україні збільшилося на 20,4% — АГРОПОЛИТ

За даними Державної служби статистики України, протягом січня-червня 2020 року в нашій державі вироблено 965,4 т риби солоної (крім оселедців). Це на 20,4 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Держрибагенство.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:

    • філе рибне в’ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 905,4 т (+50,9%);

 

    • лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 294,3 т (+21,6%);

 

    • риба сушена і в’ялена – 2 023 т (+10,2%);

 

    • готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 176 т (+8,9%);

 

    • продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 1 478 т (+8,3%);

 

    • риба в’ялена, сушена, солена чи несолена; риба солена, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 4 562 т (+6,5%);

 

    • – продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 6 808 т (+5,7%).

 

Крім того, від початку року в Україні вироблено:

    • готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 5 125 т;

 

    • риба морська заморожена нерозібрана – 3 771 т;

 

    • риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося, оселедців та форелі, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) –1 665 т;

 

    • оселедці солоні – 1 574 т;

 

    • філе рибне та м‛ясо риби інше, свіжі чи охолоджені (включаючи плавці акул), перероблене або неперероблене на фарш – 1 109 т;

 

    • ікра інших риб – 971,2 тонн;

 

    • продукти готові й консерви з скумбрії, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 342,1 т.

 

Джерело https://agropolit.com

Відповісти

Ваш email не публікується