В’єтнам нарощує імпорт м’яса птиці та свинини • Meat-Inform

В’єтнам – один з найбільших виробників свинини в Азії. Утім, після початку поширення в країні африканської чуми свиней, поголів’я цих тварин суттєво скоротилось. Через це В’єтнам активізував закордонні закупівлі свинини та інших альтернативних видів м’яса.

Одним з гравців світового ринку, що скористався дефіцитом свинини у В’єтнамі для нарощування власного експорту, стала Росія. Нещодавно ще чотири підприємства (два виробники птиці та два виробники свинини) з РФ отримали дозволи на продажі м’яса до Азійської країни.

Наразі відправляти свою продукцію до В’єтнаму може 31 російська компанія, що спеціалізується на виробництві м’яса і м’ясопродуктів.

Подолати африканську чуму свиней у В’єтнамі допомагає уряд США. Таким чином Сполучені Штати залучають свої дослідників до вивчення вірусу та створюють механізм дій у разі проникнення АЧС на територію США. Однією з пропозицій дослідження, що проводиться у В’єтнамі, є аналіз оральних рідин для раннього виявлення вірусу. Цей метод представляє неінвазивну альтернативу тестування. Інший проект полягає у визначенні часу та температури, необхідних для повної інактивації АЧС та фінансується за рахунок надходжень від гранту в розмірі 1,7 мільйона доларів США.

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується