Як пандемія допомогла наростити експорт яловичини з Австралії? • Meat-Inform

Обсяги експорту м’яса ВРХ з Австралії в травні зросли на 7%, порівняно з показниками квітня. Вплив COVID-19 на виробників яловичини в США, що є одним з головних конкурентів Австралії, допомогло австралійським виробникам зберегти свою частку ринку не тільки на американському ринку, але і на ринках деяких азійських країн.

Експорт яловичини з країни у травні досяг 99 тис. тонн. У січні-травні експорт яловичини знизився на 3%, порівняно з таким же періодом 2019 року, утім, в травні почався висхідний рух продажів, повідомляє Meat and Livestock Australia.

Минулого місяця експорт австралійської яловичини до США зріс до 21% від загального обсягу експорту австралійської яловичини і досягнувши 20,5 тис. тонн.

Тим часом, зниження обсягів американського експорту яловичини допомогло австралійським виробникам досягти кращих результатів на азійських ринках.

“США є основним постачальником яловичини до Південної Кореї, Японії, Тайваню та Філіппін, і коли в країні через пандемію скоротились обсяги виробництва, американцям довелося зменшити й закордонні продажі. Це сприяло пожвавленню попиту на австралійську яловичину”, – зазначають в галузевій асоціації Meat and Livestock Australia.

Інші конкуренти Австралії на ринку яловичини, такі як Бразилія та Індія, також страждають від наслідків COVID-19, що створює сприятливі умови для нарощування експорту червоного м’яса австралійського виробництва.

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується