Виробництво курятини без антибіотиків здорожчує продукцію на 25%

Виробництво курятини в промислових масштабах без застосування антибіотиків здорожчує продукцію для кінцевого споживача на 20-25%. Про це йдеться у матеріалі «8 питань про антибіотики в курячому м’ясі: де вигадка, де реальність, а де маркетинг?» на Latifundist.com.

Світова практика підтверджує, що можливо виробляти курятину в промислових масштабах взагалі без застосування антибіотиків, отримуючи при цьому рентабельну кількість м’яса.

Велика американська корпорація Tyson Foods займає в США 25-30% загального м’ясного ринку і працює за схемою без антибіотиків. У сегменті виробництва курятини там орієнтуються на підвищення імунітету птиці, щоб потреба в антибіотиках була мінімальною.

У компанії застосовують технологію підлогового утримання, і підлоги в пташниках не бетонні, а земляні. Також там використовують оборотну підстилку мінімум в шість циклів вирощування птиці, стимулюючи таким образів вироблення природного пробіотика. Уважно стежать за чистотою повітря і вмістом в ньому кисню.

Корми компанія збагачує великими дозами пробіотиків, фітогенікамі (ефірними маслами орегано і чебрецю), а для профілактики клостридії додає в них невелику кількість мідного купоросу. Його також разом з перекисом водню додають і в воду для дезінфекції трубопроводів.

 

«Досвід американської компанії не поодинокий. Все більше виробників повністю або частково переходять на безантибіотичне виробництво курятини, створюються нові підприємства, що працюють за цим принципом. Проте розробка і впровадження ефективних технологій такого виробництва більш затратні в порівнянні з класичною, тому і ціна на кінцевий продукт вища», — зазначається у матеріалі.

 

Один з найбільш стійких страхів споживачів з приводу фабричного курячого м’яса пов’язаний з можливим надмірним використанням різних хімічних препаратів, в тому числі антибіотиків.

 

«Небезпека насправді є. Якщо виробник використовує надмірну кількість антибіотиків в процесі вирощування курей, застосовує «людські» антибіотики для птиці або ж дає антибіотик з субтерапевтичної метою («для профілактики»), то в організмі курки можуть утворюватися стійкі до антибіотиків бактерії. Саме вони, а не самі антибіотики, і складають загрозу для людського здоров’я», — йдеться в повідомленні.

 

У матеріалі також зазначається, що існують поняття «без антибіотиків» і «без залишків антибіотиків». Обидва вони означають, що в кінцевій продукції, яку купує споживач, немає антибіотиків, але різниця все ж суттєва.

Маркувати курятину слоганом «без антибіотиків» можна в тому випадку, коли ні на одному з виробничих етапів, антибіотики не були використані, в тому числі в лікувальних цілях.

«Без залишків антибіотиків» — це той стан кінцевого продукту, який повинен забезпечити кожен добросовісний виробник курячого м’яса. Справа в тому, що при використанні в допустимих дозах, антибіотики виводяться з організму птиці природним шляхом. Крім того, приблизно, за тиждень до забою виробник зобов’язаний повністю припинити давати птиці антибіотик — цього часу зазвичай досить, щоб препарат вийшов з організму.

Джерело https://kurkul.com

1 коментар
  1. олег говорять

    Что нужно делать-ПРАВИЛЬНО ПОВЫШАТЬ ЦЕНЫ НА КУРЯТИНУ

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra