Господиня із Запорізької області виготовляє незвичайні овочеві цукати

0 17

Цукати можна робити практично з усіх ягід, а ще багатьох фруктів і навіть овочів. У цьому переконана господиня тепличного господарства з Кам’янки-Дніпровської Віра Кузьменко, пише SEEDS.

Містечко в якому мешкає Віра Кузьменко невелике – багато свіжих ягід не продаси, і на великий ринок дістатися складно, нарікає господиня.

“Свіжу ягоду продавати дуже складно. Зараз купівельна спроможність дуже слабка. У нас є овочевий ринок, але дуже маленький. Я там теж торгую. Але поряд з нами є село з великим оптовим ринком – туди всі і везуть свій товар на машинах. Але кудись вивозити – немає транспорту”, – розповідає Віра Кузьменко.

Господиня тепличного господарства з Кам’янки-Дніпровської Віра Кузьменко

На своїй ділянці господиня вирощує полуницю, ягоди, абрикоси, персики, малину, ожину і смородину. “Маленьке господарство, тому намагаюся все переробляти”, – розповідає вона. Щоб не втрачати зібраний урожай Віра Кузьменко вирішила зайнятися переробкою і за останні роки досягла в цьому чималого успіху.

“Я роблю пастилу фруктову з яблук, полуниці, малини, ожини, смородини, абрикоса, персика. З будь-якої ягоди я роблю пастилу. А ще роблю родзинки і цукати.

Цукати можна робити теж практично з будь-якої ягоди, можна з апельсинів або ківі, і навіть овочів – гарбуза і моркви. З морквини виходять навіть смачніші за гарбузові. І запаху морквини немає взагалі”, – ділиться досвідом Віра Кузьменко.

Цукати і пастилу господиня продає через інтернет. Там же шукає нові рецепти. Ось тільки частенько ці рецепти приховують маленькі хитрощі і секрети, без знання яких успіху не побачиш.

“Доводиться все пробувати самій: чи все в рецептах написане вірно, чи якісь нюанси рецептури все ж приховують. Свої секрети в рецептах багато хто залишає.

Ось як у мене з яблуками. Я вже 3 роки намагаюся цукати з яблук зробити, але у мене все ніяк не виходить. В жодному рецепті з інтернету ніде не написано як правильно розливати пастилу до сушарки. У кожного свій секрет”, – констатує Віра Кузьменко.

Однак експериментувати і розробляти свої рецепти, тепер уже зі своїми особистими секретами господиня не перестає. Адже останнім часом купівельний попит помітно змінився, і після найпопулярніших цукатів з полуниці, абсолютно несподівано йдуть цукати з гарбуза та моркви. І на цьому овочевий ряд аж ніяк не закінчується.

Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua  

Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується