На півдні України суттєво скоротились обсяги переробки винограду

Переробка винограду в Україні у 2019 році скоротилася на 54,7% в порівнянні з 2018 роком — до 124,23 тис. тонн.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

За даними відомства, із загальної кількості винограду, переробленого на виноматеріали, безпосередньо вирощений підприємствами становить 27,6% (34,25 тис. тонн), інший виноград (89,98 тис. тонн) був закуплений у господарств населення.

Зазначається також, що в Одеській області за 2019 рік було перероблено 83,45 тис. тонн винограду, що на 41,6% менше, ніж у 2018 році. Суттєве скорочення переробки винограду на виноматеріали спостерігається в Миколаївській області — 20,97 тис. тонн, що на 78,6% менше, ніж у 2018 році. В Херсонській за минулий рік було перероблено 14,93 тис. тонн, а це також на 49,7% менше аналогічного показника 2018 року.

Джерело https://superagronom.com

1 коментар
  1. жуст говорять

    а ві повисте цену на натуральное вино еще больше и все виробництво сонячного напою прекратится совсем.а народ начнет травится бормотухой назіваемой в народе шмурдяком.в закарпатье украина за годі незалежности тупо убила виноробную промішленность ее уви уже нету.нету ни столового вина,ни знаменитіх середнянсих береговских.иршавских как дешових так и дорогих марочних вин нету ничего нету.а магазини забити шмурдяком из порошка.разбавленного водой и с добавлением спирта и названия какие котнар.чизай или какй то там еще херней будте ві прокляти вместе со своими нащадками буржуини проклятие.

Відповісти

Ваш email не публікується