У ЄС дедалі частіше обирають український мед

Бджільництво в Україні останнім часом значно прогресує, а представники Європи дедалі частіше воліють скуповувати мед саме український – він унікальний, хоч цьогоріч на мед «неврожай». Так вважає досвідчений пасічник Володимир Пінчук із селища Степань Сарненського району Рівненщини.

Про це пише propozitsiya.com.

«Цього року, — ділиться Володимир Сергійович, — меду негусто, а все через погодні умови, затяжні травневі дощі. Рідко коли буває, що в травні потрібно годувати комах, а 2019-го це доводилося робити. Лише раз викачував мед. На початку осені почав квітувати верес, то, можливо, солодкого продукту трохи прибуде».

А загалом, за словами пасічника з Рівненщини, медовий рік буває раз на 5—7 сезонів.
На думку Володимира Пінчука, бджільництво останніми роками значно прогресує, з’являються молоді перспективні пасічники, а ринки Європи дедалі частіше воліють скуповувати мед в Україні, бо він унікальний. Особливо якщо це лісовий натуральний, як у Володимира Пінчука.

Лісовий мед дуже корисний, адже зібраний із багатьох (понад десять) видів верболозу, лісової малини, чорниці, крушини.

Проте є й інший бік медалі. Нарікає знаний пасічник на те, що останнім часом земельні угіддя довкола Степані орендують під різні сільськогосподарські культури, які обробляють отрутохімікатами.

Є різні люди: деякі з них телефонують у селищну раду й попереджають про обробку поля, а інші — вносять нишком. Минулого року через це у Володимира Пінчука загинуло багато робочих бджіл. А щоб виростити сильну комаху, потрібно від п’яти до семи років.

UkraineFood.org

Джерело https://ukrainefood.org

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra