Як виробники ковбас ошукують українців

В сосиски і ковбаси вищого сорту все одно додають так зване «м’ясо механічної обвалки» — суміш фаршу, подрібнених кісток, субпродуктів. У вітчизняних сосисках і ковбасі виявлено високий вміст кісткового борошна. Така добавка потрапляє і в продукцію вищого сорту, хоча стандарт вимагає використовувати тільки натуральне м’ясо. Це говорить про те, що в сосиски і ковбаси вищого сорту все одно додають так зване «м’ясо механічної обвалки» — суміш фаршу, подрібнених кісток, субпродуктів, пише fakty.ua.

В ході незалежної експертизи було перевірено вміст кісткового борошна в сосисках і ковбасах різної категорії. Найвищу кількість було виявлено у сосисках вищого сорту.

«Це може свідчити, що виробники крім того, що передбачено держстандартом, використовують м’ясо механічної обвалки (ММО). В сосисках вищого сорту дуже високий вміст — 0,7%. Це дуже близько до ковбас першого сорту», — заявила заступник керівника науково-дослідного центру випробувань продукції ДП «Укрметртестстандарт» Тетяна Шатаєва.

Також в ході експертизи виявилося, що частки кісток, які потрапляють в сосиски і ковбаси, подрібнені недостатньо. Зустрічаються частинки величиною 1-2 міліметра при максимально допустимому розмірі 0,5 мм.

За словами колишнього керівника Держпродспоживслужби Володимира Лапи, ДСТУ є добровільними до застосування, чим і користуються виробники. «Ми наявність або кількість ММО не перевіряємо. Ми не перевіряємо кістковий залишок, тому що він регулюється не обов’язковими вимогами безпеки, а державним стандартом. А ДСТУ є добровільними до застосування», — розповів Лапа.

Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra