Фальсифікація українського меду зросла на чверть

 

У 2018 р. кількість медової продукції на ринках України, що містить в собі залишки антибіотиків збільшилися на 25%, в порівнянні з сезоном 2016 р. Про це повідомив директор з розвитку компанії-експортера меду «Асканія-Пак» Віктор Іванченко, передає agro-yug.com.ua.

 

Читати за темою: Досвід промислової пасіки в Канаді — 10 порад 

 

 

«На сьогоднішній день український ринок намагається контролювати  наявність хоча б 4 антибіотиків в медовій продукції, коли, в свою чергу, європейський та американський ринки контролюють 8 таких препаратів. Загалом, що стосується контролю з наявність домішок в вигляді сиропу в медовій продукції, то в Україні він взагалі відсутній», — наголосив Віктор Іванченко.

 

 

Експерт додав, що фальсифікація медової продукції, відбувається як на рівні експортерів так і на рівні пасічників. Вся ця ситуація з фальсифікацією меду є загрозливою для репутації української продукції та може призвести до заборони продажу меду на експорт на певний період.

 

Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується