На Рівненщині площі під ріпаком досягли історичного максимуму — АгроЕкспедиція

У ПСП «Хлібороб», що на Рівненщині, ріпак почали вирощувати 10 років тому, а за останні два роки площі під культурою в господарстві зросли більше, ніж утричі. Про це повідомив керівник господарства Петро Мосійчук під час третього дня АгроЕкспедиції Ріпак 2019.

 

Всього у «Хліборобі» обробляють 1,3 тис. га, з яких цього року під ріпак відвели 300 га.

 

За словами представника «Лімaгрейн Укрaїнa» Олександра Балагури, вочевидь, площі ріпаку в Рівненській області наразі досягли свого історичного максимуму і найближчим часом залишатимуться на такому ж рівні, як у сезоні 2018/19. Таку ситуацію експерт пояснює паралельним зростанням площ під соняшником.

 

Петро Мосійчук говорить, що за обсягами витрат на вирощування та рентабельністю озимий ріпак посідає друге місце у його власному рейтингу. За його словами, нині рентабельність цієї культури складає 30-35%. Відносно висока рентабельність може зберігатися за умови, якщо збирати не менше 3 т/га озимого ріпаку.

 

У господарстві урожайність ріпаку вдається отримувати на рівні 4,3 т/га.

Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується