Визначено, на скільки подорожчала улюблена страва українців – AgroNews.ua

За рік приготувати борщ зі свининою стало дорожче на 16%, або на 14,9 грн. Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“Щоб приготувати борщ знадобиться 600 грамів свинини, по 500 грамів картоплі та буряка, 300 грамів капусти, по 200 грамів моркви і цибулі, вода, лавровий лист, сіль, чорний перець, сметана, часник. У січні 2018-го за необхідну кількість свинини платили 66 гривень, 2019-го – 70 гривень, свідчать дані Держстату. Свинина подорожчала на 6%”, – зазначив Олексій Дорошенко.

Торік у січні 500 г картоплі продавали по 3,2 грн. Зараз – 4,7 грн. Буряк у 2018-му коштував 3,5 грн за 500 г, у 2019-му – 6,2 грн.

“Капуста подорожчала з 1,5 гривні за 300 грамів у 2018-му до 3,4 гривні зараз. На 78% зросла вартість моркви. 200 грамів у січні 2018-го продавали за 1,4 гривні, у січні 2019 року – 2,5 гривні. Цибуля 200 грамів у 2018-му коштувала 1,1 гривню, зараз – 3,7 гривні. Щоправда з 3 до 2,8 гривень за 50 грамів подешевшав часник. Сметана подорожчала з 10,2 гривень за 200 грамів до 11,5 гривень”, – додав експерт.

У січні 2018 року приготувати борщ з м’ясом коштувало 89,9 грн. У січні 2019-го – 104,8 грн.

Джерело https://agronews.ua

Відповісти

Ваш email не публікується