Споживання напівфабрикатів в Україні зросте майже на 10% • Meat-Inform

Прогноз, розроблений представниками організації Euromonitor, показує, що до 2022 року обсяг споживання напівфабрикатів в Україні у натуральному вираженні зросте на 9,4%. В грошовому еквіваленті – це близько 6%. Виробники вже орієнтуються на ці тенденції – розширюють асортимент та нарощують виробничі потужності.

У виступі на Ukrainian Food Industry Summit 2019 Іван Філіппов, керівник відділу Управління торговими марками компанії “Миронівський хлібопродукт” зазначив, що МХП активно працює у цьому напрямку. Ще чотири роки тому компанія зареєструвала ТМ “Апетитна” (дочірній бренд ТМ “Наша Ряба”), під якою випускають охолоджену продукцію, готову до споживання. Якщо у 2015 році компанією було реалізовано близько 250 тонн таких продуктів, то у 2019 році планується наростити обсяги до 5,2 тис. тонн.

“Сьогодні розвитку формату продуктів Convenient сприяють ТОП-5 тенденцій: урбанізація; харчування поза домом; збільшення частки працевлаштованих жінок; поширення мобільних пристроїв; зменшення розміру домогосподарств”, – розповідає Іван Філіппов.

Варто зазначити, що минулого року загальний обсяг продажів курятини від компанії “Миронівський хлібопродукт” зріс на 11%, а напівфабрикатів – на 26%.

Meat-Inform

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується