НАССР під мікроскопом – все, що треба знати виробнику

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа розповів про те, як виробникам правильно впроваджувати систему НАССР на виробництві. Про це він повідомив в ексклюзивному блозі на AgroPolit.com.

Нагадаємо, що Законом України №2042-VIII «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – закон) передбачено обов’язковість розроблення, введення в дію та застосування постійних процедур, які засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

 

Стежити за тим, щоб підприємства виконували норми закону, має Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів і прав споживачів. «Держпродспоживслужба здійснює державний аудит постійних процедур, котрі засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. Державний аудит здійснюється за умови письмового повідомлення оператора ринку не пізніше ніж за три робочих дні до вживання такого заходу. Тобто бізнес попереджають про такий захід. Це необхідно для того, щоби представники підприємства встигли підготувати всю необхідну документацію», – пояснює Лапа.

 

Більше про алгоритм запровадження стандартів НАССР у виробництві читайте далі у блозі тут.

Джерело https://agropolit.com

Відповісти

Ваш email не публікується