Маш має потенціал в усіх регіонах вирощування сої

версія для друку

Маш має азійське походження, але в останнє десятиліття попит на цю культуру постійно зростає у Європі й Америці.

Маш вирощують як харчову зернобобову, овочеву й кормову культуру. У світовому землеробстві під машем до 3,7 млн га, щорічний збір зерна становить 1,57 млн тонн.

Середня врожайність машу в регіонах, де його традиційно найбільше вирощують і споживають, невисока – 500-700 кг/га. Ціна коливається в межах $1,2-2 тис./тонн.

Потенційно маш можна вирощувати в усіх регіонах, де вирощують сою або звичайну зернову квасолю.

ІЦ УАК за матеріалами agrotimes

Джерело http://agroconf.org

Відповісти

Ваш email не публікується