Україна знизила експорт продукції з доданою вартістю на 3%

Експорт сировини у 2018 році зріс на 8,3% до $10,4 млрд. Натомість експорт продукції з доданою вартістю впав на 3,3% до $5,7 млрд.

Про це повідомляє УНН, з посиланням на дані аналітичного відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB).

Фахівці UFEB мають надію, що ситуація зміниться на краще вже у 2019 році. Перспективними, на їх погляд, є затребувані закордоном позиції, а це зокрема:

  • соняшникова олія;
  • м’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці (курятина);
  • цукор (буряковий);
  • вироби з шоколаду;
  • хлібобулочні вироби.

«Цьогоріч список можуть доповнити: вершкове масло, яблука, яйця, мед та соєва олія», — кажуть в UFEB.

Та зауважують, що успіх соєвої олії на зовнішніх ринках залежатиме від скорочення/зростання посівних площ, яблук — від збереження тенденції до розширення експортної географії. Яйця в шкарлупі — від кількості вітчизняного поголів’я птиці, яке сьогодні стабільно зростає.

Нагадаємо, що дасть аграріям ЗВТ з Ізраїлем.

Джерело https://agravery.com

Відповісти

Ваш email не публікується