Новий перспективний напрямок для українських фермерів – інжир в теплицях

В Україні інжир може стати вигідним доповненням до традиційних тепличних напрямів. Таку думку висловила співзасновниця компанії «Виноградник Юліних» Ольга Юліна, пише Аgri-gator.

Господарство вже випробувало вирощування саджанців інжиру, малини та гранату і планує розвивати ці напрямки надалі. На її думку, гранат поки не має промислових перспектив в Україні, натомість інжир – це культура, чий потенціал лише починають відкривати українські фермери.

Минулого року інжир від «Виноградника Юліних» продавався по 250 грн/кг, і попит перевищив пропозицію. Конкуренції на ринку майже немає, тому напрямок вважають перспективним.

Читайте також: В Україні стартує нова грантова програма для креативних підприємців

На відміну від винограду, який сьогодні не потребує зимового захисту навіть у північних регіонах, інжир чутливий до морозів, тому його вкривають агроволокном або вирощують у теплицях, розповіла Ольга Юліна у статті для журналу «Садівництво по-українськи».

Інжир у теплиці формують подібно до винограду – рослина компактна, не займає багато місця. Найкраще зарекомендували себе сорти Далматський, Кримський Рожевий, Чорний, Голіаф та ще близько двох десятків нових.

 

Аgri-gator

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra