Новий перспективний напрямок для українських фермерів – інжир в теплицях
В Україні інжир може стати вигідним доповненням до традиційних тепличних напрямів. Таку думку висловила співзасновниця компанії «Виноградник Юліних» Ольга Юліна, пише Аgri-gator.
Господарство вже випробувало вирощування саджанців інжиру, малини та гранату і планує розвивати ці напрямки надалі. На її думку, гранат поки не має промислових перспектив в Україні, натомість інжир – це культура, чий потенціал лише починають відкривати українські фермери.
Минулого року інжир від «Виноградника Юліних» продавався по 250 грн/кг, і попит перевищив пропозицію. Конкуренції на ринку майже немає, тому напрямок вважають перспективним.
Читайте також: В Україні стартує нова грантова програма для креативних підприємців
На відміну від винограду, який сьогодні не потребує зимового захисту навіть у північних регіонах, інжир чутливий до морозів, тому його вкривають агроволокном або вирощують у теплицях, розповіла Ольга Юліна у статті для журналу «Садівництво по-українськи».
Інжир у теплиці формують подібно до винограду – рослина компактна, не займає багато місця. Найкраще зарекомендували себе сорти Далматський, Кримський Рожевий, Чорний, Голіаф та ще близько двох десятків нових.