Фермер з Кіровоградщини поділився власною схемою продажу врожаю – КУРКУЛЬ
У ФГ «Нурхаметова» з Кіровоградщини дотримуються принципу: третину урожаю продають одразу, третину — до Нового року, а залишок — навесні. Про це розповів власник господарства Альберт Нурхаметов.
Водночас він зазначив, що це не стосується ріпаку. Адже впродовж двох місяців після збирання цю олійну культуру можна продати за найвищими цінами.
«По кукурудзі взяв гарний контракт, тож фактично возив її з поля й трішки — до 100 тонн – залишив. По пшениці також залишаємо резерв», — зауважив фермер.
Він також розповів, що останню третину соняшника реалізує у лютому-березні або ж залишить до літа, щоб було людям на зарплати або на виплати відсотків та податків.
«Адже збіжжя — це своєрідна валюта, тож тримати товар це доволі вигідно. Ба більше, така практика себе виправдовує, бо зазвичай долар росте на новорічні свята. Зараз ринкова ціна на соняшник просіла на 1 тис. грн, але за рахунок курсу фактично вона стабілізується», — підсумував Альберт Нурхаметов.
© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2025 р.