«Асканія Бевериджиз» інвестувала €1,6 млн у нову виробничу лінію для квасу “Ярило” в Запоріжжі – Techdrinks.info
У 2025 році «Асканія Бевериджиз» розширює у Запоріжжі виробництво квасу. Нова баночна лінія, яку закупили у 2024 році, дозволить збільшити потужності виготовлення напою втричі – з 2000 до 6000 банок на годину, розповідає СЕО групи компанії «Асканія» Сергій Жила. Лінія почне працювати на підприємстві вже у квітні 2025 року.
Сьогодні “Ярило” займає 18% ринку квасу, поступаючись лише
бренду «Квас Тарас» від Carlsberg Ukraine, який утримує лідерство з 31% ринку.
СЕО Групи компаній «Асканія» Сергій Жила: «Бізнеси, які
чекають, що відбуватиметься далі, втрачають частку зростаючого ринку. Ціль виробника
– зростати як гравець №2 з-поміж інших брендів, збільшивши частку ринку до 20%
у 2026 році».
Директорка з маркетингу «Асканії FMCG» Інна Сірченко: «Кілька років тому основними споживачами квасу були люди віком 35+. Зараз аудиторія розширилась і помолодшала завдяки тому, що виробники квасу розливають продукцію в банки й експериментують зі смаками».