В Україні планують створити платформу для продажу ремісничих сирів – КУРКУЛЬ

 

Потенційно сироваром може стати як айтівець, так і пенсіонер. Головне — жити своєю ідеєю. Таку думку висловила засновниця «Асоціації виробників сиру України» Тетяна Дядечко в інтерв’ю на Kurkul.com.

Проте сировару-початківцю необхідно, в першу чергу, офіційно зареєструватись. Потім знайти сировину, з якої він виготовлятиме продукцію. А також створити канали реалізації.

Це може бути Instagram, власне оточення, фестивалі, виставки, спілкування з ресторанами.

«Зараз важливо вивчити ринок, сформувати базу продажів і реклами. Інтернет дуже спрощує процес продажів. Не уявляю навіть, як ми раніше продавали сири без Instagram», — розповіла Тетяна Дядечко.

Також, за її словами, дуже гарно зараз працюють сироварні разом із зеленим туризмом, де можна подивитися на виробництво, взяти короткий майстер-клас, продегустувати сир.

Водночас фахівчиня додала, що однією з найбільших проблем сучасних ремісничих сироварів є відсутність спеціальної платформи, яка б об’єднувала всіх виробників.

«Тому ми плануємо створити таку платформу на базі нашої Асоціації. Спочатку це буде онлайн-магазин, а в майбутньому — перший фізичний магазин у Києві, де будемо продавати місцевий сир та додатки до нього», — підсумувала Тетяна Дядечко.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2025 р.


Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra