Українські ресторани втрачають рентабельність — AgroPortal.ua

Рентабельність знизилася у 47% опитаних представників ресторанного бізнесу, а багато закладів змушені були підвищити ціни через зростання вартості продуктів.

Такі дані отримані в результаті дослідження, проведеного компанією Poster.

Відзначається, що 2024-й став роком адаптації для українських рестораторів, які стикнулися з численними викликами, серед яких дефіцит кадрів, економічна невизначеність і мобілізація. Проте в умовах генераторної економіки багато закладів змогли втримати рівень цін і мотивацію.

Згідно з даними дослідження, виручка закладів зросла на 10% порівняно з 2023 роком, середній чек збільшився на 17%, але відвідуваність впала на 3%. Це зниження було особливо помітним у другому півріччі, коли відвідуваність впала на 7% порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

Щодо типів бізнесу, найбільше знизилася відвідуваність у піцерій, фастфудів та ресторанів. Найбільше зростання показали заклади, що спеціалізуються на суші (виручка +16%) та кав’ярні (+14%). Виручка та середній чек збільшилися в закладах найбільших міст через зростання цін.


Джерело http://agroportal.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra