Які особливості адаптації корови до метаболічних змін в період лактації – AgroTimes

Втрата ваги корови на початку лактації неминуча. Однак ступінь втрати ваги та здатність корови адаптуватися до метаболічних змін від періоду сухостою та тільності до періоду лактації визначає успіх самої лактації, наступного репродуктивного циклу та довголіття корови, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Особливо важливим аспектом адаптації на початку лактації є те, що втрата ваги відбувається через мобілізацію як м’язів, так і жиру. На зміну товщини м’язової тканини впливає обсяг негативного енергетичного балансу, що також пов’язаний із захворюваністю на хвороби перехідного періоду.

У післяотельний період корови можуть мобілізувати до 35% або навіть більше енергії з м’язових тканин для підтримання лактації. Виснаження м’язів зазвичай відбувається в перші три тижні лактації й часто сприймається як втрата жиру.

Мобілізація жирової тканини, однак, може тривати й після цього раннього періоду лактації. Проблема, пов’язана з мобілізацією тільки жирових запасів для забезпечення енергетичних потреб, полягає в тому, що печінка може перевантажуватися й не справлятися зі своїми функціями, що призводить до жирової дистрофії печінки та кетозу.

Мобілізація м’язової тканини дає змогу використовувати білки як джерело енергії (глюкоза) і забезпечує постачання амінокислот, необхідних для підтримання лактації й імунної системи, особливо в період, коли споживання сухої речовини занадто низьке, щоб відповідати потребам організму.

Раніше повідомлялося, як змінюється молочна залоза корів під час сухостою.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra