Українські крафтярі створили власний аналог найдорожчого у світі дубайського шоколаду – SEEDS
Українські виробники крафтового шоколаду не перестають дивувати вмінням адаптовуватися під світові тренди. На цей раз вони створили аналог одного з найпопулярніших кондитерських хітів 2024 року — дубайського шоколаду, пише SEEDS.
Дубайський шоколад — це вишуканий десерт із фісташковою пастою, тахіні та хрустким тістом катаїфі, вкритий високоякісним шоколадом. Вперше його створила кондитерка та засновниця бренду Fix Dessert Chocolatier у Дубаї Сара Хамуда.
Однак власниця бренду SoYKa chocolate (Закарпаття) Юлія Савинська зробила вже декілька варіантів свого «дубайського» шоколаду. Вона зізнається, що найскладніше було знайти тісто катаїфі.
«Якби не така популярність в інтернеті, навряд чи я б пробувала саме цей смак зробити. Інша справа — шоколад з українським салом та в’яленим мʼясцем, які я також спробувала приготувати», — розповіла шоколатьє Аgroportal.
Вартість оригінальної плитки дубайського шоколаду вагою 200 г стартує від 1300 грн. Плитка шоколаду SoYKa з якісних какао-бобів із фісташковою пастою та катаїфі вагою 160 г коштує майже втричі дешевше.
«Ми використовуємо пасту нашого власного виробництва, робимо її щотижня, а то й частіше. Для корпусу використовуємо якісний бельгійський шоколад, а начинка — без жодних підсолоджувачів, тому виходить досить збалансований смак», — стверджує шоколатьє.
Завдяки тому, що пасту бренд виготовляє самостійно, ціна на продукт нижче ринкової.
«Ми й далі продовжуємо експериментувати з різними начинками — фундукова, мигдальна, арахісова пасти. Це цікавий тренд, який точно має право на життя», — говорить Оксана Труш.
Завдяки зусиллям місцевих виробників українські споживачі мають можливість насолодитися дубайським шоколадом. Ці десерти не лише конкурують із оригінальним продуктом, але й стають символом інноваційності та креативності українського крафту.