Wine&Spirits Ukraine 2024: серед переможців конкурсу бренд «Рогатий заєць» – Techdrinks.info
Wine&Spirits Ukraine 2024– міжнародний дегустаційний конкурс, що відбувся 29 жовтня під час виставки вин та алкогольних напоїв Wine&Spirits у Києві, цього року зібрав 225 вин, сидрів, настоянок та інших алкогольних напоїв з усіх куточків України та закордону. Журі конкурсу складалось з 5 комісій, до яких долучились авторитетні українські й міжнародні експерти — представники Асоціації сомельє України, байери великих та спеціалізованих торгівельних мереж, представники ЗМІ. Серед переможців конкурсу бренд «Рогатий заєць», який отримав срібну медаль за «Сидр ігристий брют 2023». Журнал «Напої. Технології та інновації» є постійним, впродовж багатьох років, інформаційним партнером виставки.
Як розповідають організатори, національна премія
Wine&Spirits Restaurant & Retail Awards — це нагорода ресторанам,
барам, онлайн і офлайн крамницям та торгівельним мережам, що мають найкращий
асортимент українських вин та міцних напоїв. Мета премії — відзначити тих, хто
любить і вміє працювати з українським вином.
Рогатий заєць — український крафтовий сидр з відбірних автохтонних сортів яблук з Вінниччини. Цей сидр справжнє відображення української природи: виготовлений за французькою технологією, витриманий у штольнях і насичений свіжим карпатським повітрям.
Родзинкою бренду «Рогатий заєць» є тихий сидр, який прямо з діжок, що витримуються у штольнях, прямує до споживача. «Сидр ігристий брют 2023» – ігристий напій, має насичений аромат яблук, легку фруктову кислинку та неповторний освіжаючий шарм.
«Наша команда не намагається виготовити сидр, подібний на французький чи іспанський. Теоретично для виготовлення таких напоїв можна використовувати практично будь-який сорт яблук. Ми прагнемо виробляти якісний сидр саме з українських сортів, які свого часу вдало підібрали, та котрі ростуть та дозрівають на Вінниччині. Тож найголовніше у сидрі – це яблука. Та деколи буває, що яблуко гарне та смачне, а в сидрі його смак та аромат зовсім не розкривається. А оскільки наш сидр споживачам подобається, то маємо зберегти ці автентичні сорти, щоб їх вирощували, серед іншого, і як сировину для такого напою», – розповідають співвласники бренду «Рогатий заєць» Юрій ВЕРБИЛО та Григорій ОДОЧУК.
На підприємстві для виробництва сидру використовують яблука сортів Сніговий Кальвіль, Джонатан, Пепин Шафранний. Також вдаються до експериментів, додаючи яблука гірко-солодкого сорту Старкримсон та сорту Хані Крісп.
Досвід «Рогатого зайця» вже засвідчив, що справжній сидр цілком можливо робити з місцевих яблук, попри те, що в країнах Європи цей напій виготовляють зі спеціальних сидрових сортів, котрі століттями вирощували на їхніх територіях.