Як почати пивоварний бізнес: з досвіду пивоварні «Блукач» – Techdrinks.info
Почати пивоварний бізнес, та ще й у такий складний час – непроста справа. Але пивоварня з Волині «Блукач» – доказ того, що все можливо, адже працювати вона почала у 2023 році. З якими проблемами довелося зіштовхнутися, відкриваючи пивоварню, проєкту «Пиво. Технології та Інновації» розповів співзасновник виробництва Олег РАДІОНОВ.
– Насамперед потрібно вирішити для себе, чи справді тобі подобається пивоваріння. Адже цей бізнес полягає не тільки у розробці цікавих рецептів, а й у вирішенні багатьох складних технологічних завдань. Наприклад, найважливіша частина процесу – слідкувати за чистотою приміщення та сировини, щоб все працювало відповідно до стандартів. Це дуже педантична робота. Тому пивоваріння – це не лише про творчість, – каже Олег Радіонов.
За словами співзасновника бізнесу, важливо вибрати надійних постачальників
обладнання, починаючи від водопідготовки і закінчуючи зберіганням пива. У новій
пивоварні працює обладнання від SST, Ecosoft, GEA, MCT.company. На кожному етапі виробництва треба забезпечити ретельний контроль якості. Контролювати й аналізувати якість
пива та підтримувати стабільність на пивоварні «Блукач» допомагає аналізатор
кисню та CO2 від компанії Anton Paar, а також мікроскоп, на
якому додатково перевіряють показники пива.
– Ну і найважливіша частина – отримати ліцензію на виробництво і продаж пива. Нам довелося вирішити достатньо багато викликів, пов’язаних з цим питанням. А сам процес зайняв пів року. Та зрештою ми запустилися, і в кінці 2023 року зварили перше пиво «Блукач», – ділиться Олег Радіонов.