Борщові овочі подешевшали – AgroTimes
Вартість борщу на Донеччині за два останніх тижня знизилася за рахунок значного здешевлення томатів та менш потужного зниження ціни буряків, цибулі та картоплі. Попри те, що за цей час подорожчала морква, капуста та свинина, собівартість продуктів, необхідних для приготування 4-5-літрової каструлі борщу за традиційним рецептом знизился на 1,24 грн і складала 147,30 грн.
Про це свідчать дані моніторингу цін супермаркетів департаменту агропромрозвитку та земельних відносин Донецької ОВА.
Так, томати за 2 тижня подешевшали на 23,34 грн/кг і коштують 74,66 грн/кг. Буряк за цей час став дешевшим на 8,43 грн/кг – до 28,97 грн/кг. Ціна цибулі знизилася на на 3,5 грн/кг – до 19,07 грн/кг. Картопля подешевшала на 1,10 грн/кг – до 25,63 грн/кг.
За цей час морква подорожчала на 2,24 грн/кг – до 24,50 грн/кг, ціна капусти зросла на 1,72 грн/кг – до 10,68 грн/кг.
Свинина за цей час подорожчала на 11,67 грн/кг – до 157,27 грн/кг.