Експерти розповіли, що відбувається з цінами на м’ясо в Україні – АГРОПОЛІТ

На полицях українських супермаркетів у травні ціни на свинину були вищими ніж місяцем раніше. Найпомітніше підвищилися ціни на популярні у сезон пікніків свинячі ошийок та стегно. Про це повідомили в Асоціації «Свинарі України».

Динаміка цін закупівлі свинини живою вагою та кінцевої її реалізації розсинхронізувалася. Якщо живець свиней у травні був на 4,9% дешевший, ніж у квітні, то охолоджені свинячі напівфабрикати, навпаки, подорожчали на 2,5%.

Найпомітніше підвищилися ціни на популярні у сезон пікніків свинячі ошийок та стегно — плюс 5,8% та 5,3% до середньої ціни у попередньому місяці. Інші частини також додали у ціні: корейка, вирізка та грудинка подорожчали на 2–2,6%.

На ціну свинини вплинуло послаблення торгівлі та менша активність покупців після великодніх свят. На відміну від свинини, курятина у травні дещо подешевшала. Середня ціна на охолоджені курячі напівфабрикати за місяць була на 0,7% чи майже на 1 грн/кг нижчою ніж у квітні.

Незважаючи на різноспрямовану зміну середніх цін, аналітики констатують, що у кінці весни їх динаміка була узгодженішою та позитивно впливала на споживання свинини. Зауважимо, у 2023 році українці спожили 2 млн 300 тис. тонн мʼяса, в тому числі 688 тис. тонн свинини.


Джерело https://agropolit.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra