Точні технології на поливі томатів зекономили 40% води – AgroTimes
Оптимізація виробничих ресурсів і покращення продуктивності томатів для переробки є метою проекту сталого розвитку Agricoltura 4.0, який виконує La Doria Group (Італія), один із основних європейських виробників перероблених томатів у співпраці з Evja, компанією точного землеробства.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Ми працюємо з виробниками в регіонах Апулія, Кампанія, Базиліката, Лаціо та Молізе, тому вплив нашого проекту є особливо важливим, – розповів Франческо Міраколо, менеджер з агрономії La Doria Group. – Завдяки Evja ми можемо відстежувати мікроклімат культури в режимі реального часу, прогнозувати фітопатології та точно аналізувати історичні дані для планування польових операцій. Це дозволяє нам оптимізувати фактори виробництва та лікування пероноспорозу, сірої гнилі та альтернаріозу. Ми можемо досягати високої врожайності як за якістю, так і за кількістю». З точки зору управління водними ресурсами, наприклад, було досягнуто економії зрошення до 40% порівняно з попереднім сезоном, як і зусилля щодо запобігання гнилі та стресу рослин.