Фермерські магазини викидають до 80% менше плодів, ніж супермаркети – AgroTimes

Втрати фруктів і овочів у фермерських магазина становлять від 1- 2% проти 5-10% у супермаркетах. Це результат дослідження Інституту екологічних наук і технологій Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), проведеного в рамках проекту, який має на меті сприяти створенню стійких муніципалітетів, які можуть впоратися з проблемами харчування. вразливості, як-от уразливість, викликана пандемією COVID-19.

Про це повідомляє Phys.org.

У дослідженні порівнюється рівень харчових втрат фруктів і овочів у закладах довгого ланцюга збуту (супермаркети, гіпермаркети), які забезпечують 81% населення, з підприємствами короткого ланцюга (фермерські магазини, сільськогосподарські кооперативи та прямий продаж фермерами), які забезпечують 19% населення.

Відходи в сільськогосподарських магазинах і сільськогосподарських кооперативах на 80% менше, ніж у супермаркетах, завдяки тому, що в цьому типі закладів більш тісні відносини між покупцем і продавцем, що стимулює споживання більш різноманітних і сезонних продуктів харчування. Клієнти також, як правило, більш екологічно свідомі та схильні купувати більш естетично «потворні» продукти, більшість з яких не потрапляють у супермаркети.

Підраховано, що довголанцюгове розподілення витрачає 60 мільйонів тонн їжі щороку в Європі, тобто від 35 до 38 кілограмів на людину на рік. «Це означає, що більше третини того, що ми виробляємо, витрачається даремно: це жахлива цифра», — пояснює П’єтро Тоніні, дослідник ICTA-UAB.

Він також зазначає, що, на щастя, короткий ланцюг поставок зростає в країнах Середземномор’я.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra