В Україні спостерігається великий споживчий попит на витяжні сири – SEEDS

В Україні спостерігається бум на витяжні сири моцарела та буррата. Їх виробляють за особливою технікою витягування й розминання сирної маси в гарячій воді, що надає сиру характерну волокнисту структуру й еластичність.

Про це розповів головний технолог молочного цеху буйволиної ферми «ТАСбіо» Ярослав Стаценко, пише журнал The Ukrainian Farmer.

В Україні ці сири з буйволиного молока виробляють тільки дві ферми – «ТАСбіо» і «Карпатський буйвіл», уточнив він.

«Витяжні сири дуже чутливі до зміни якості молока: це впливає на якість сирного тіста, щільність і м’якість продукту, – зауважив Ярослав Стаценко. – Тому, крім стандартної перевірки сировини на основні показники – вміст білка, жиру, щільність, кислотність тощо, ми зважаємо ще й на поведінку продукту, яка залежить від раціону годівлі буйволів».

За його словами, спочатку «ТАСбіо» виробляв сири з непастеризованого молока, як це заведено в Італії, – воно дає добрий смак молока й сиру. Нині всю продукцію виробляють із пастеризованого молока, відповідно до стандартів.

«Раз на місяць робимо аналіз продукції на бактеріальні показники, а раз на пів року – повний аналіз», – додав Ярослав Стаценко.

У 2021 році на фермі впровадили систему HACCP.

Оскільки «ТАСбіо» робить акцент на італійських сирах, тут проводять майстер-класи італійські сировари, а українські майстри приїздять на практику.

SEEDS


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra