ТОП-3 вимог до переробки овочевої сировини: роз’яснює Ігор Гурін, «Толсма Текнік»

Чи можна переробляючи сировину невисокої якості отримати гарний продукт переробки та про ТОП-3 вимог до переробної сировини? Про це журналістам AgriGator розповів Ігор Гурін, керівник овочевого напрямку компанії «Толсма Текнік», що пропонує сучасні рішення в галузі переробки плодоовочевої продукції.

– Пане Ігоре, дуже часто можна почути питання: чи можна, переробляючи продукт не самої доброї якості, отримати високу якість продукту вже з доданою вартістю? Якщо так, то від чого це залежить?

-Якщо ми говоримо про продукцію для свіжого ринку, то я вважаю,  що неможливо отримати гарний продукт із сировини «не самої доброї якості».   Іншими словами:  якість кінцевої овочевої продукції напряму залежить від якості сировини та умов зберігання.

– Щоб ви порадили фермерам для успішної переробки продукції? Назвіть ТОП-3 вимог до сировини?

Якщо говорити про вимоги, то першою  з них я б назвав вибір сортів. Справа в тому, що, наприклад, поширені в Україні сорти деяких овочів відрізняються від сортів, що вирощуються в ЄС. Існують випадки, коли певне обладнання вироблене в ЄС не може працювати з українськими овочами, адже воно орієнтоване на переробку інших сортів (наприклад більш твердих сортів цибулі). Тому на сьогоднішній день  в Україні досить багато фермерів які вирощують продукцію голландських та інших європейських  сортів – більш пристосованих до переробки.

-Які ще існують вимоги до переробки сировини?

Друга вимога – якість зберігання, а третя – якість обладнання для переробки і в тому числі –  підготовчі процеси перед переробкою. Наприклад, для підготовки цибулі є спеціальні калібрувальники від яких дуже суттєво залежить рівномірність чищення і  кількість відходів у подальшій переробці. Тому підготовчий процес  вважається дуже важливим.

– Яка роль тари для зберігання перед початком процесу переробки, наскільки якість тари впливає на якість плодоовочевої продукції?

– Тара є одним з перших етапів контейнерного зберігання продукції. На відміну від насипного зберігання, зрозуміло, що воно дорожче. Але й за рахунок зовсім іншої якості вентиляції при контейнерному способі продукт зберігається набагато краще. В стандартних овочесховищах дерев’яні контейнери висотою приблизно 1,6 м вважаються найбільш ефективним варіантом зберігання. Адже дерев’яні контейнери спряють ефективній вентиляції продукції, до того ж її рівномірний розподіл не дозволяє чавитися овочам.

Зазначимо, що компанія «Толсма Текнік» постійно вдосконалює свою діяльність з метою надання комплексних рішень в галузі послуг із зберігання, доробки та переробки овочів, фруктів і ягід. Одним з останніх кроків в цьому напрямку стало створення нового бренду «WINDT».

Бренд «WINDT» наразі об’єднує всі напрямки діяльності компанії «Толсма Текнік» в Україні. Це все, що пов’язане з овочами, фруктами, ягодами. Таким чином під цим брендом будуть надаватися комплексні рішення всім нашим клієнтам.

З питань придбання обладнання для Вашого плодоовочевого бізнесу звертайтеся до компанії “Толсма Текнік”:

Тел.: +38 050 47477 60

Відповісти

Ваш email не публікується