ТОП-3 вимог до переробки овочевої сировини: роз’яснює Ігор Гурін, «Толсма Текнік»

Чи можна переробляючи сировину невисокої якості отримати гарний продукт переробки та про ТОП-3 вимог до переробної сировини? Про це журналістам AgriGator розповів Ігор Гурін, керівник овочевого напрямку компанії «Толсма Текнік», що пропонує сучасні рішення в галузі переробки плодоовочевої продукції.

– Пане Ігоре, дуже часто можна почути питання: чи можна, переробляючи продукт не самої доброї якості, отримати високу якість продукту вже з доданою вартістю? Якщо так, то від чого це залежить?

-Якщо ми говоримо про продукцію для свіжого ринку, то я вважаю,  що неможливо отримати гарний продукт із сировини «не самої доброї якості».   Іншими словами:  якість кінцевої овочевої продукції напряму залежить від якості сировини та умов зберігання.

– Щоб ви порадили фермерам для успішної переробки продукції? Назвіть ТОП-3 вимог до сировини?

Якщо говорити про вимоги, то першою  з них я б назвав вибір сортів. Справа в тому, що, наприклад, поширені в Україні сорти деяких овочів відрізняються від сортів, що вирощуються в ЄС. Існують випадки, коли певне обладнання вироблене в ЄС не може працювати з українськими овочами, адже воно орієнтоване на переробку інших сортів (наприклад більш твердих сортів цибулі). Тому на сьогоднішній день  в Україні досить багато фермерів які вирощують продукцію голландських та інших європейських  сортів – більш пристосованих до переробки.

-Які ще існують вимоги до переробки сировини?

Друга вимога – якість зберігання, а третя – якість обладнання для переробки і в тому числі –  підготовчі процеси перед переробкою. Наприклад, для підготовки цибулі є спеціальні калібрувальники від яких дуже суттєво залежить рівномірність чищення і  кількість відходів у подальшій переробці. Тому підготовчий процес  вважається дуже важливим.

– Яка роль тари для зберігання перед початком процесу переробки, наскільки якість тари впливає на якість плодоовочевої продукції?

– Тара є одним з перших етапів контейнерного зберігання продукції. На відміну від насипного зберігання, зрозуміло, що воно дорожче. Але й за рахунок зовсім іншої якості вентиляції при контейнерному способі продукт зберігається набагато краще. В стандартних овочесховищах дерев’яні контейнери висотою приблизно 1,6 м вважаються найбільш ефективним варіантом зберігання. Адже дерев’яні контейнери спряють ефективній вентиляції продукції, до того ж її рівномірний розподіл не дозволяє чавитися овочам.

Зазначимо, що компанія «Толсма Текнік» постійно вдосконалює свою діяльність з метою надання комплексних рішень в галузі послуг із зберігання, доробки та переробки овочів, фруктів і ягід. Одним з останніх кроків в цьому напрямку стало створення нового бренду «WINDT».

Бренд «WINDT» наразі об’єднує всі напрямки діяльності компанії «Толсма Текнік» в Україні. Це все, що пов’язане з овочами, фруктами, ягодами. Таким чином під цим брендом будуть надаватися комплексні рішення всім нашим клієнтам.

З питань придбання обладнання для Вашого плодоовочевого бізнесу звертайтеся до компанії “Толсма Текнік”:

Тел.: +38 050 47477 60

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra