Як уникнути проблем із якістю комбікорму та скоротити витрати на годівлю – AgroTimes

Контроль якості комбікорму, який використовується на фермі, та контроль якості сировини для його виготовлення дозволить запобігти багатьом хворобам корів.

На цьому наголосила менеджерка з продажів компанії «Сій Добро» Марія Бортна.

Якість комбікорму великою мірою залежить від того, чи господарство його купує, чи виготовляє самостійно.

«Якщо господарство купує комбікорм у надійного постачальника, все добре, – зазначила вона. – Якщо ж постачальник неперевірений, підприємство наражається на багато ризиків».

По-перше, йдеться про невідповідність комбікорму рецепту, зазначеному на етикетці.

По-друге, якість сировини, адже для виготовлення комбікорму на продаж не завжди використовують якісні інгредієнти. Також трапляються випадки заміни дорогих компонентів корму дешевшими, додала Марія Бортна.

По-третє, за транспортування на великі відстані комбікорм має властивість розшаровуватися. Через це корова недоотримує необхідні мікроелементи, заявлені в рецептурі.

«За наявності власного комбікормового заводу господарство щонайменше не матиме перелічених проблем. А щонайбільше значно скоротить витрати на годівлю та збільшить конверсію корму», – наголосила Марія Бортна.


Джерело https://agrotimes.ua/

Відповісти

Ваш email не публікується