Україна нарощує споживання риби і морепродуктів, — експерти — АГРОПОЛІТ

Загальне споживання риби в Україні в 2020 році склало 550 тис. т, з яких 411 тис. т було імпортовано, решта — це внутрішній вилов. У той же час середньостатистичний українець споживає 15 кг риби та морепродуктів на рік, тоді як ВООЗ рекомендує більш високий показник в 20 кг/рік, а європейці довели споживання риби до 22 кг/рік. Про це повідомив президент Асоціації українських імпортерів риби і морепродуктів (UIFSA) Дмитро Загуменний.

За його словами, в загальній структурі споживання українцями риби і морепродуктів переважає заморожена риба, в той час як на живу і охолоджену доводиться по 5%, на пряний посол і консерви — 2-3%.

«Основними постачальниками риби до України є Норвегія, звідки до нас приходить оселедець, лосось, форель і скумбрія, Ісландія (скумбрія і оселедець), США (хек, минтай, 5 видів дикого лосося Аляски і червона ікра), з Туреччини надходять сібас і дорадо», — відзначає Дмитро Загуменний.

Нагадаємо, з початку року Україна збільшила вилов риби в Чорному та Азовському морях в 1,5 раза.


Джерело https://agropolit.com

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra