“Це не просто фарш, – це заявка зробити світ кращим” – український виробник рослинного м’яса

Українська компанія Eat Me At випустила на ринок рослинне м’ясо у вигляді фаршу, яке за смаковими властивостями нічим не відрізняється від мʼясної продукції. За словами засновника стартапу, унікальну технологію виготовлення продукту розробляли два роки, – передає Agri-gator 

М’ясна продукція з рослинних інгредієнтів вже не новинка для вітчизняних вегетаріанців. Зокрема, з кінця 2019 року на український ринок вийшов американський стартап Beyond Meat, та всього через пару місяців в найпрогресивніших ресторанах Києва почали з’являтися бургери, ковбаски та інші страви на основі рослинного м’яса. Проте, незважаючи на даний цікавий напрям, українські виробники не квапилися займати цю нішу.
Піонерами виробництва рослинного м’яса в Україні став стартап Eat Me At, на чолі з Андрієм Черухою. За словами розробника ідеї, головною метою було зробити м’ясо з рослин, яке за смаком не відрізнялося б від тваринного та було б корисніше за своїми властивостями.
«У США майже 10 років тому почали розробляти м’ясо на основі рослин. У 2018-му, коли його вже можна було придбати в супермаркетах та скуштувати у місцевих ресторанах, я поїхав в Америку з метою спробувати та привезти зразки в Україну», – розповів Андрій Черуха.

«За два роки, починаючи з 2018-го, я познайомився з десятками технологів із різних країн, ми зробили сотні тестів, рецептур фаршу, випрацювали власні технології виготовлення, перш ніж досягти продукту, який нам повністю сподобався», – додав засновник стартапу.



Також, Андрій Черуха відкрив таємницю, та розповів які інгредієнти входять в рослинний фарш:

-основа – це текстурований соєвий білок, який багатий на рослинні білки;

– за смак відповідають дріжджові екстракти, які виготовляються з неактивних дріжджів, вони в своєму складі дуже багаті білками і вітамінами групи В.

– для присмаку м’яса та вирішення проблеми дефіциту заліза в раціоні людей до складу ми додаємо мінерали коджі, які добуваються природним шляхом з міцелію коджі (різновид грибів, який часто використовується в азіатській кухні для бродіння та ферментації продуктів).

– для скріплення фаршу в стабільну масу використовується метилцелюлоза, за властивостями схожа на желатин;

– для жирності додана кокосова і соняшникова олія.

– колір м’яса імітує сік буряка та натуральний барвник із карамелі.

За словами засновника стартапу, Eat me at – це не просто фарш-напівфабрикат, це заявка зробити світ кращим.

Читайте також: В Україні продаватимуть рослинне м’ясо
Agri-gator 

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra