В Україні шафран почали вирощувати майже дві тисячі селян – Seeds

Про шафран Віталій Шакало з Любимівки, що на Херсорнщині, дізнався тільки 4 роки тому. Однак саме він одним з перших в Україні почав вирощувати цю культуру на 5 сотках.

Зараз він вже має біля 2 000 послідовників, які також вирощують шафран на теренах України, пише на своїй сторінці у Facebook Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.

“На 15 сотках землі можна зібрати 2 кг шафрану. 1 грам спеції ми не продаємо дешевше ніж по 5 доларів, частіше по 6,5 – 7,5 доларів”, – каже Віталій Шакало, керівник ФГ “Шафран Любимівський”. 

“У найближчих планах консолідувати об’єми спеції у партію для експорту… думаємо про кооперацію у подальшому, треба готувати документи для експорту та виходити на міжнародний ринок”, – розповідає Віталій Шакало.

Шафран – найдорожча у світі спеція, яку отримують із приймочок квітки крокуса. Для виготовлення 1 кілограму готової спеції потрібно зібрати від 200 тисяч квітів. Одна квітка дає всього три приймочки червоного кольору. У них і зосереджена головна цінність шафрану.

Дорожчою спеція вважається, якщо приймочки витягнуті обережно і не сплутані разом із жовтими тичинками. Щоб їх витягнути – використовується ручна праця. Тому ця спеція неймовірно дорога.

У Європейській кулінарії шафран додають до рибних страв та до кави. Крім того, шафран має стійкий аромат, тому його використовують і в парфумерії. Дехто стверджують, що спеція є афродизіаком.


Джерело https://www.seeds.org.ua

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra