Скільки коштує зварити борщ: в Україні подешевшали овочі

У вересні зросла вартість лише моркви, решта овочів подешевшала.

Овочі борщового набору наприкінці літа подешевшали на 30%. Про це повідомляє ТСН.ua.

“Фахівці робили порівняння з аналогічним періодом минулого року. Так картопля стала доступнішою на десять гривень. Ріпчаста цибуля та капуста знизилися в ціні на 5,9 гривні. Столові буряки коштують дешевше на шість гривень”, – йдеться у повідомленні.

Коментар експертів

Зазначається, що серед усіх овочів борщового набору в ціні зросла лише морква.

“Експерти кажуть, все через високий попит і пропозицію, яка його не задовольняє. Тож нині морква здорожчала на 8,5 % та коштує майже 11 гривень за кілограм”, – підкреслює видання.

Що цьому передувало

  • На ринках найбільше подорожчала морква, а цибуля стала лідером із подешевшання цього сезону.
  • За прогнозами економістів, типове для осіннього сезону зростання цін цього року не перевищить десяти відсотків.

ІЦ УАК за матеріалами УНІАН

Джерело http://agroconf.org

Відповісти

Ваш email не публікується

where to buy viagra buy generic 100mg viagra online
buy amoxicillin online can you buy amoxicillin over the counter
buy ivermectin online buy ivermectin for humans
viagra before and after photos how long does viagra last
buy viagra online where can i buy viagra