Якість українського молока покращується — КУРКУЛЬ

За підсумками І кварталу 2020 р. зросла якість молока, яке надійшло на переробку. Зі 644,7 тис. т, 35,9% має екстраґатунок. Повідомляється на сайті milkua.info.

Минулого року за І квартал молока екстраґатунку було здано на 38,5% менше.

Зазначається, що при збільшенні кількості молока вищого класу, відповідно зменшується об’єми нижчих ґатунків. На 13,4% менше, ніж торік, отримано молока вищого ґатунку та на 2,6% скоротилося надходження першого.

 

«Результати першого кварталу доводять, що карантин та перестороги виробників щодо ризику наростання кризи у молочній галузі можуть мати і позитивні сторони. Так, господарства посилюють заходи, спрямовані на підвищення якості і безпечності молока-сировини. Відтак, вперше за всю історію у структурі «промислового» молока, зданого на переробку, лідирує екстраґатунок», — підсумовується на сайті.

 

Джерело https://kurkul.com

Відповісти

Ваш email не публікується