В Україні в поточному сезоні виробництво цукру скоротилось на 15% | Агроновини

В Україні у 2018/19 МР виготовлено 82 млн. тонн цукру, що на 15% менше показника минулого сезону. Про це 5 січня повідомила прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Відзначається, що зменшення виробництва пов’язане зі зниженням цукристості сировини до 16,47%.

«Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн. тонн цукрових буряків, що майже на 10% менше порівняно з минулим роком. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру. Проте цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньо-економічних контрактів», – прокоментувала провідний спікер Sugar World 2018 і керівник аналітичного відділу НАСУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

За її словами, лідером з виробництва стала Вінницька область – 424 тис. тонн. Другу позицію зайняла Тернопільська обл. – 227 тис. тонн. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська обл. – 222,5 тис. тонн цукру.

Джерело https://agrimarket.info

Відповісти

Ваш email не публікується