Європейські експерти перевіряють систему виробництва курятини в Україні

В Україні почалась перевірка м’яса птиці та продуктів з нього, які надходять на ринки країн Євросоюзу. Інспекцію здійснює місія Генерального Директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів (DG SANTE). Про це цього тижня повідомили на урядовому порталі.

З 29 січня по 8 лютого інспектори з ЄС будуть перевіряти заходи, вжиті Держпродспоживслужбою за результатами попереднього аудиту системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та м’ясопродуктів. Крім цього місія Генерального Директорату Європейської Комісії відвідає кілька підприємств у Київській, Івано-Франківській, Волинській та Черкаській областях з метою оцінки їх роботи.

За місяць після перевірки спеціалісти DG SANTE складуть звіт. Подібні заходи контролю – системний процес і проводяться у всіх країнах, що здійснюють торгівлю з Євросоюзом. Минулого року місія інспекторів Генерального Директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів здійснювала аудит системи державного контролю за виробництвом м’яса птиці та продуктів, отриманих з нього, з 27 лютого по 9 березня.

Meat-Inform

Джерело https://meat-inform.com

Відповісти

Ваш email не публікується