За 2 роки свої ринки для експорту української курятини відкрило 14 країн • Meat-Inform


На засіданні Асоціації «Союзу птахівників України», яка відбулася в четвер, 13 грудня, голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа повідомив про суттєве розширення експортного ринку продукції птахівництва та розповів про найближчі плани у цьому секторі.

За словами пана Лапи за 2 роки географія експорту продуктів птахівництва українського виробництва розширилась на 21 країну. Зокрема, 14 країн відкрило свої ринки для ввезення м’яса курки , а ще 7 країн – для яєць та яєчних продуктів.

Голова Держпродспоживслужби зазначив, що розширення експортного потенціалу триває. Зараз активно йдуть переговори з іноземними партнерами. У 2019 – 2020 роках планується збільшити ринок експорту продукції птахівництва ще на 24 країни.

Крім цього на засіданні Асоціації «Союзу птахівників України» обговорили адаптацію вітчизняного законодавства у сфері санітарно-ветеринарних заходів до вимог ЄС, можливість запровадження електронних ветеринарних сертифікатів, здійснення заходів держнагляду підприємств на виконання Закону України «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин» та використання відеофіксації під час таких перевірок.

Meat-Inform



Source link

Відповісти

Ваш email не публікується