Експерти FAO знизили прогноз світового виробництва зернових культур в 2018/19 МР | Агроновини


Агроновини

16:35Source:
АПК-Інформ

Views: 211

Експерти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) у своєму грудневому звіті дещо знизили прогноз світового виробництва зернових культур в 2018/19 МР – до 2,595 млрд. тонн у порівнянні з 2,601 млрд. тонн за оцінкою у листопаді, а також на 2,4% (62,5 млн. тонн) поступається рекордному показнику в 2017/18 МР (2,657 млрд. тонн).

Зокрема, аналітики знизили оцінку світового виробництва пшениці в поточному сезоні – на 2,8 млн. тонн, до 725,1 млн. тонн, з причини зниження даного показника для Туреччини і Росії.

При цьому очікується, що обсяги світової торгівлі пшеницею в 2018/19 МР можуть знизитися до 172,5 млн. тонн, що на 2,1% нижче показника сезоном раніше, в основному, за рахунок скорочення закупівель зернової Алжиром, Марокко та Індією.

Прогноз світових кінцевих запасів пшениці в 2018/19 МР експерти FAO озвучують на рівні 264,5 млн. тонн, що на 12% (на 4,4 млн. тонн) поступається рекордного показника попереднього сезону. Як уточняться, зниження запасів зернової очікується в ключових країнах-експортерах.

Також, зазначимо, що оцінку виробництва фуражних зернових у поточному сезоні експерти знизили до 1,357 млрд. тонн, що на 3 млн. тонн поступається попереднім прогнозом(1,360 млрд. тонн), а також значно нижче показника в 2017/18 МР (1,391 млрд. тонн). У свою чергу, прогноз обсягів світової торгівлі фуражем було підвищено на 1,5 млн. тонн, до нового рекордного показника в 197 млн. тонн.

Зокрема, очікується, що обсяги світової торгівлі кукурудзою в 2018/19 МР можуть скласти 157,2 млн. тонн (+1,4% в рік), за рахунок високого попиту з боку ЄС. При цьому, в умовах активізації світової торгівлі кукурудзою кінцеві запаси зернової за підсумками сезону можуть знизитися до 320,8 млн. тонн, що нижче листопадової оцінки (321 млн. тонн), а також поступається показнику попереднього МР (366,2 млн. тонн).

Comments

You should be authorized to post comment



Source link

Відповісти

Ваш email не публікується